2015. január 27., kedd

Farsang 1.

Jelmez kell. Jelmez mindig kell.
..... és lehetőleg más, mint tavaly, vagy azelőtt, vagy azelőtt, vagy azelőtt...


Bevallom, én sokszor hagytam az utolsó pillanatra a farsangi maskara kiötlését. Gondoltam, pikk- pakk összedobok egyet. Aztán persze nem így lett. Mindenféle flancos és túlbonyolított jelmezt készítettem- éjszakába nyúló kapkodás közepette.

Ezért most összegyűjtöttem pár olyan megoldást jelmezkészítés terén, ami kevés időt igényel, viszont annál látványosabb, és megüti a nagyon cuki kategóriát. :)

TEA FILTER - CSIBE - LEGÓ - SZARVAS


Első körben ezt a négy édes szerkót mutatom be. Mindegyik jelmez rövid határidőn belül elkészíthető, maximum fél óra. Nagy leírási útmutatót sem igényel, inkább az alap darabokon van a hangsúly. Ráadásul használat után a lényeges elemek visszanyerhetik eredeti funkciójukat, így még azt a kelléket sem kell sajnálnunk, amiből a jelmezt készítjük.
  

A teafilter két egyforma méretű párnahuzat "összegombolásából"született. A fejnél maradt nyílás, hogy könnyen bele lehessen bújni. Mindkét párna aljába törmelék anyagot tettem- ez imitálja a teaőrleményt. Egy teás dobozt szétvágtam és egy zsinórra ragasztva lelógattam. 


A kis csibéhez csupa olyan dolgot kerestem, ami csibesárga színű. :-) Egy széldzseki és egy pár háztartási gumikesztyű meg is felelt a célnak. Maradék piros anyagból készült a taréj, amit kitömés után pár öltéssel a kapucnin rögzítettem.


A legót elkészíteni sem volt nagy durranás. Egy papírdoboz és hat egyforma tejberizses tálka a titok nyitja. Felragasztottam és lefestettem piros színű akril festékkel. Nagyon szuper, hogy a festék szaradást követően ugyanolyan fényt kap, mint az eredeti legó.






Mint kiderült, a szarvas jelmez mindenkinek jól áll, kortól, nemtől függetlenül. Egy kapucnis pulcsi és egy pár kitömött kesztyűvel sikerült elérni, hogy a nagyközönség előtt komoly szarvasként lehessen pózolni. :-)






Kellékek: akril festék papírboltból, ruházati alapanyagok használtcikk kereskedésből

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése